a mi petink... Puskás Peti hivatalos rajongói oldala
AJÁNLÓ

SZÍNHÁZ:

 A NYOMORULTAK
Kecskemét
Katona József Színház
december

     
PETINK
     
ZENE
     
SZÍNHÁZ
     
FILM
     
GALÉRIA

puskás peti zene a lemez megasztár képek

puskás peti színház kalózok 56 csepp vér szent istván egy ország születése oliver józsef és a színes szélesvásznú álomkabát a padlás képek

puskás peti film 56 csepp vér casting minden made in hungária képek

puskás peti egyéb képek
 

     
MULTIMÉDIA

puskás peti zene a lemez megasztár videók

puskás peti színház 56 csepp vér szent istván egy ország születése oliver józsef és a színes szélesvásznú álomkabát videók

puskás peti film 56 csepp vér casting minden made in hungária videók


puskás peti egyéb videók

SEGÍTSÉG A LETÖLTÉSHEZ

     
KAPCSOLAT
     
BEJELENTKEZÉS
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
SZÁMLÁLÓ
Indulás: 2006-03-26
     

ember van itt

www.puskaspeti.try.hu

LEGYEN EZ A KEZDŐLAPOM!

VISSZA A FŐOLDALRA

     
a nyilas

A Nyilas (Sagittarius) jellemzése:

Az állatöv 9. jegye a Nyilas. A Nap november 23-december 22 között halad át ezen a jegyen. A Nyilas ősi ábrázolása: alul ló, felül íját feszítő, Napot célzó ember, - utal a jegy természetére. Az állati rész a földhöz, az anyaghoz kötött, az emberi rész fantaszta, hiszen a Napot célozza.Ebből úgy látszik, mintha a Nyilas ember életének célja a nagy távolságok legyőzése, áthidalása lenne.

Jelleg: Tűz
Harmonikus szín: kárminvörös és világoskék
Szerencsenap: csütörtök
Drágakő: Zafír és türkiz ékszerek a harmonikus kiegészítői öltözékének
Szerencseszám: 6 és 3
Virág: liliom, százszorszép, begónia, szegfű
Uralkodó bolygó: Jupiter
Szerelmes: Kos, Oroszlán, Ikrek

Uralkodó bolygója a Jupiter, mely hangsúlyozza a szétterjedésre valló képességét. Jelzi, hogy a Nyilas mindig kész ismeretei bővítésére, látóköre kiszélesítésére, tapasztalatok szerzésére,- s teszi ezt emberszerető, optimista módon. A tüzes elemekhez, változó tulajdonságokhoz tartozó, pozitív jel.

Tüzes természetére nézve azt állapíthatjuk meg, hogy - a valódi tűz analógiáját véve alapul- vagy aktívan ég, lobog, melegít, elbűvöl, vagy mint a tűzvész elhamvaszt, ott égetve ahol nem kellene. A "tüzes" ember heves, lelkes nagyratörő, aki égni tud erős érzelmekkel, heves izgalommal, s másokat is lángra lobbant. Vidámságot, derűt, életigenlést sugároz magából. Tüzes természete megnyilvánul bátor magatartásában és uralkodni vágyásában is. Ugyanakkor a változó tulajdonságnak megfelelően változékony, egyúttal változatosságot kedvelő is, s él benne a hajlam, hogy másokért cselekedjen. A pozitív töltést úgy is említik, mint "férfiasság"-ot. Az ilyen típusú emberek számára különösen fontos az önkifejezés.

A hangsúlyozottan Nyilas személyiség:
Szellemi érdeklődése széleskörű. Nemcsak intellektuális, hanem intelligens is. A magasabbrendű szellemi dolgok felé tör. Alapvető képessége, hogy a valóságot átfogóan szemlélje. Szelleme az intellektuson túli dolgok, a transzcendens felé szárnyal nyitott szívvel, hittel. Keresi, kutatja az Isten, a természet, a társadalom törvényeit. A társadalomban csak a valódi tekintélyt formál és másokat is hajlamos eszerint megítélni, vagy eszerint irányítani.

A törvényt tiszteli, de lázad, ha az eszményt, a humánumot, a szabadságot veszély fenyegeti. A törvénytelenség felháborítja, s a zsarnokságot nem viseli. Elsőrendű érzéke van, hogy a jogot a jogtalanságtól megkülönböztesse. Szavaiban, tetteiben őszinte és nyílt, becsületes. Bízik önmagában és ugyanilyen bizalommal fordul mások felé.

A nemes humáns eszmék fellelkesítik, de változékony természetének megfelelően lobogó lángja egy idő után lelohad. Optimizmusa azonban töretlen, s hisz abban, hogy az eszmények felé törekvés meghozza gyümölcsét.

Cselekedeteiben a segítség szándéka vezérli, jóindulatú és joviális. A jóság olyannyira elvakítja, hogy a nyilvánvaló negatív tényeket sem látja meg. Ez lehet az alapja, hogy így emberismerete nem a legjobb. Viszont, ha a pszichológia megállapítását vesszük alapul, mely szerint az ember a róla alkotott pozitív képhez igyekszik felnőni, akkor a Nyilas ember hozzáállása az emberekhez nagyon is előrevivő.

A magasrendű típus rendkívül emberszerető és szociális érzékű, az üldözöttek védelmében, az igazságtalanul mellőzöttek érdekében minden erejét latbaveti, s kítűnően ért ahhoz, hogy másokat is hívjon és rábeszéljen a segítségnyújtásra.

A Napot célbavenni más jegyek számára túlzásnak tűnhet. A Nyilas ember alaptermészetéhez tartoznak a túlzások. Mikor eszméiről, élményeiről, képességeiről beszél, felmagasít, megszépít. Éppígy eltúlozza munkakedvét, vállalkozó hajlamát. Mindezek hátterében az húzódhat meg, hogy szereti önmagát az élen tudni. Meggyőződése, hogy amit tesz és gondol, az úgy helyes, jó és ésszerű. Ezért szívesen beszél véleményéről, hozzáállásáról -szinte saját hangjától elbűvölve- viszont a másik meghallgatásához kevés a türelme. Nagyszerű beszélőképességével lelkesedésével könnyedén meggyőz másokat igazáról. Képes rá, hogy még abban is kétséget támasszon, aki biztosan tudja, hogy nincs igaza. Ítéleteiben, elhatározásaiban inkább az érzés vezérli, mint az értelem. Ennek tudható be, hogy sokszor elhamarkodottan dönt. Általában intuíciója alapján jár el mindenben. Változatosságszeretete legkönnyebben utazásokban, helyváltoztatásokban nyerhet levezetést. Amennyiben nincs módja ennek tényleges megvalósítására, képzelete a fantázia szárnyán repül.

Szimbólumának, a kentaurnak megfelelően nemcsak a szellemen túli vonzza, hanem a földi élet örömei, kényelme is. Valódi életművész, aki ki tudja élvezni az élet felkínált lehetőségeit. Derűs, kedélyes természetével, szerepelni vágyásával és kiváló beszédkészségével általában a társaság lelkévé válik. Különösképpen vonzzák a színpompás felvonulások. Víg kedélyű, megértő, jó barát, aki barátjáért önfeláldozásra is kész, -ezt néha nehezen is értik meg.

Szerelemben:
Kítűnő társ, jó partner. Legfőbb jellegzetessége, hogy lovagias társával szemben. Sok benne az érzés és a lelkesedés, hamar lángragyúl. Szabadságérzete igen erős, ezért bölcs partner jól teszi, ha "hosszú gyeplőre" engedi. Szerelmében odaadó és ragaszkodó. Partnerkapcsolatban is fontos számára a barátság, olyannyira, hogy még a partneri viszony megszakadása után is törekszik a baráti kapcsolat fenntartására.

Munkában:
Főnökként kenyérre kenhtő , jóindulatú, segítőkész és megértő. Ha nem kapja meg az őt megilleto vezető beosztást, mint beosztott hepciáskodóvá válhat. Arra törekszik, hogy tekintélyével, személyiségének súlyával hatásokat keltsen. A magasrendű Nyilas ember meg van arról győződve, hogy fontos hivatást tölt be. Leginkább az igazsággal, joggal, filozófiával, etikával, hittel és szociális dolgokkal kapcsolatos hivatások felelnek meg egyéniségének.

A Nyilas mint gyermek:
Már gyermekkorban szükséges mind szellemi, mind fizikai energiáinak helyes irányba terelése. Ha célját nem éri el hamar, elkeseredésre, megtorpanásra hajlamos, ezért rövidtávú célokkal lehet leginkább kitartásra ösztönözni. Rendkívüli kedvességével leveszi a szülőt a lábáról, ezért nehéz őt megbüntetni.

Szülőként:

hajlamos arra, hogy a mércét túl magasra emelje, s ezáltal gyermeke felé túl magasak lesznek elvárásai.

Egészségügyi vonatkozásban:
A Nyilas ember szervezete szívós, késő öregségéig megtartja ruganyosságát. Mivel a határok betartása mindig nehézséget okoz számára, az étkezésbeli túlzások a májat veszélyeztetik, a munkával kapcsolatosak pedig az idegrendszer megterhelélséhez vezethetnek.

Életmódja:
Akkor válik harmonikussá, ha mind a szellemi, mind a fizikai képességei kielégítést nyernek. Szívesen sportol, kirándul. Az állatok közül főleg a lóhoz vonzódik. Ennek megfelelően szabadidejének eltöltésében a lovaglás is jó időtöltés lehet. Örömmel vesz részt játékokban. Érdeklik az érdekes témájú előadások, a komoly természetű tanulmányok. Ezenkívül mindenfajta utazás felüdülés a számára. Természetes jellemvonásainak gátját okozza, ha túl nyugalmas életre kényszeríítik, vagy tevékenységi körét leszűkítik. Ezek ellenhatásaként temperamentum kitörésekkel reagálhat, vagy mogorvasággal.

A Nyilas tulajdonságok túlfeszítettsége vagy torzulása:
Túlságosan szétterjedő típust jelent, aki könnyen hízásnak indulhat, könnyelművé és pazarlóvá válhat. Előfordulhat, hogy túllő a célon. Türelmetlenségében, ha nem sikerül célját az első nekifutásra megvalósítani, könnyen feladja a harcot. A végletes változatosság-szeretet állhatatlansághoz vezethet. A lóhalálában vágtató típus túlságosan felületes, végletes lehet.

Természetesen ezek a tulajdonságok a Nyilas jegyű emberekben különbözo arányokban és mértékben vannak jelen, s az ember szabad akararától is függ, hogy melyeket akar fejleszteni, s melyeket korlátozni.

Forrás: http://www.centralnet.hu/ezoterika/nyilas.htm

Indián horoszkóp

A téli álomba merülés ideje

állatjegy: Bagoly

eleme: tűz

erénye: idealizmus, bölcsesség

hibája: kérkedés, nyugtalanság

A bagoly a bölcsesség, a tudás jelképe. Igazán jól és biztonságban az éj leple alatt érzi magát. A függetlenség, a szabadság iránti vagy létszükséglet, nem szereti a kötöttségeket. Ha ráun valamire, azonnal tovaszáll, és új kihívást keres magának, valamit, ami érdekes, izgalmas. Meglátása szerint mindent tud az életről, egyenesen rajong a vitákért, de nem a veszekedésekért. Végtelenül idealista, mindig küzd valamilyen cél érdekében. Rendszeresen kérkedik, és sosem tud megnyugodni.

Forrás: http://www.ezoterikus.hu/oldal.php?elem=116

     
AKTUÁLIS

  Holdfény

 
 új színházi szerepek:

 A nyomorultak
(Marius)
Kecskemét
Katona József Színház
musical

Szegény gazdagok
(Kálmán)
Budapest
József Attila Színház
musical

 további előadások
az idei évadban:

József és a színes...
(József)
Bp, Madách Színház
musical

Lúdas Matyi
(Matyi)
Bp, Thália Színház
zenés gyermekelőadás
 

     
CHAT

     
HIVATALOS OLDAL


www.puskaspeti.hu

www.facebook.hu/puskaspeti

www.facebook.hu/puskaspeti

www.youtube.com/apuskaspeti

http://twitter.com/apuskaspeti

 

     

Ingyenes, magyar fejlesztésû online AI kalandkönyvek és szabadulószobák. Regisztrálj és játsz! Garantált szórakozás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ingyenes, magyar nyelvû nyomozós kalandjátékok lebilincselõ történetekkel és grafikával! www.cluequestgame.hu    *****    A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168